Obavijest o naknadnom upisu djece
Temeljem članka 3. Pravilnika o upisu djece u osnovnu školu („Narodne novine HBŽ“, br. 5/05) i točke 3. Plana i rasporeda upisa djece u prvi razred devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja u školskoj 2014./2015. godini obavještavamo roditelje obveznika upisa u osnovnu školu, koji su propustili svibanjski upisni rok, da je drugi upisni rok 19. kolovoza 2014. godine.

Provjera psihofizičkog stanja obveznika upisa obavit će se navedenog dana u Osnovnoj školi Fra Lovre Karaule u Livnu, u vremenu od 9 do 12 sati. U istom terminu obavit će se i dodatna provjera za određeni broj obveznike upisa.

 
 
 
 
Lejletul Kadr u Lalapašinoj džamiji u Livnu
Lejletul Kadr u Lalapašinoj džamiji u Livnu

 

Sinoć je livanjska Lala-pašina džamija na Begluku bila prepuna vjernika koji su nakon teravih namaza imali priliku pratiti mevludsku svečanost u povodu Lejletul Kadra. Mevlud su proučile mualime i članovi zbora MIZ Livno, a o značaju Noći Kadra, objavi Kur'ana i ramazana govorio je mladi livanjski imam Edin ef. Alić, izrazivši zadovoljstvo prepunom džamijom.

- Neobično mi je drago da je džamija večeras ispunjena i da vjernika ima čak i ispred džamije. Nadam se da većina vas neće uzeti kolektivni odmor od namaza nakon ramazana, jer namaz je obaveza muslimana tokom cijele godine. Inače od kada sam došao u ovu džamiju prvi je put noćas vidim do kraja ispunjenu što je ugodno i oku i srcu vjernika - izjavio je ef. Alić, koji je prije nekoliko mjeseci dobio posao u ovoj džamiji.

Inače, Alić je svršenik tuzlanske medrese i sarajevskog FIN-a gdje je bio jedan od boljih studenata. Šehidsko je dijete iz Bratunca kojem je otac poginuo braneći Srebrenicu, da bi on s majkom bratom i sestrom kao dijete napustio u konvoju ovu enklavu, skrasivši se u Lukavici do studija. 

Nakon studija, njemu i njegovoj mladoj ženi i mualimi, također svršenici FIN, suđeno je bilo Livno. (A.K. Dnevni Avaz)

 
 
Kao da se mi u Livnu nemamo čime drugim baviti
Kampanja je počela. Počela su razračunavanja na svim razinama. Počeli su dilovi za dosada nezamislive i nemoguće koalicije. Počelo je žvakanje, pljuvanje, prebrojavanje krvnih zrnaca. Braniteljske udruge su se počele boriti za prava političara, umjesto da se bore za prava branitelja. U Neumu ne daju uploviti brodovima Turske u Neumski zaljev kao da zaljev služi za slijetanje Boinga 737, za parkiranje kamiona ili igranje balota ...

No, to je ionako za nas u Livnu visoka politika. Kao da se mi u Livnu nemamo čime drugim baviti. Evo recimo, naši političari se ubiše rješavajući goruća pitanja: iseljavanja, neuposlenosti, školstva, upošljavanja bez natječaja u javne institucije kao što su Vlada HBŽ, ŠGD Kupres, MC Fra Mihovil Sučić, kako pomoći RU Tušnica, NK Troglav, poljoprivrednicima itd itd ...

Osobno mislim da naši lokalni političari, koji su se uvalili i koji se uvaljuju na liste i koji će proći na istim, nisu dostojni baviti se ovim gore nabrojanim problemima, iz jednostavnog razloga što nisu godinama sposobni riješti i najbanalniji problem pasa lutalica koji doslovno "harače" livanjskim ulicama i u našoj općini.

Kako onda da nam riješe problem vojne imovine, kanala na hrvatskom jeziku, Trećeg entiteta, presudu Sejdić-Finci, a o članstvu u NATO-u i priključenju EU da i ne govorimo. Zato se opravdano, u ime svih nas pitam da li su ovo za što se naši političari - spasitelji bore osobni ili pasji interesi.  (Pit Bull Livno)