Početna Vijesti   Događaji  Zanimljivosti  Vjera                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       Vlada HBŽ-a usvojila odluku o prihvaćanju kreditnog zaduženja županije prema FBiH

Vlada Hercegbosanske županije je na 28. sjednici održanoj u Livnu dala suglasnost na pravilnike o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa, Ministarstvu gospodarstva te Ministarstvu financija.

Prema priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije, na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Vlada je donijela Odluku o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava osnovnim školama s područja Hercegbosanske županije u iznosu od 30.000,00 KM.

Također je usvojila i u skupštinsku proceduru uputila Odluku o prihvaćanju kreditnog zaduženja Hercegbosanske županije prema Federaciji Bosne i Hercegovine iz sredstava dodatnog financiranja po osnovi IV Stand by aranžmana sa međunarodnim monetarnim fondom u iznosu od 1.534.000,00 KM.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave donesena je Odluka o pokretanju procedure za izbor i imenovanje članova i zamjenika članova Stegovnog vijeća Vlade Hercegbosanske županije. Tom Odlukom Ministarstvo pravosuđa i uprave objavit će Javni poziv za izbor i imenovanje članova na web stranici i oglasnoj ploči Vlade Hercegbosanske županije, te na oglasnim pločama jedinica lokalne samouprave i oglasnim pločama pravosudnih institucija koji će biti otvoren 15 dana od dana objave.

Temeljem Kolektivnog ugovora iz 2010. godine koji je potpisala Vlada u prošlom sazivu između Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije, Vlada je donijela Odluku kojom se isplaćuje dug koji je definiran Sporazumom o isplati i načinu isplate razlike troškova prijevoza za 2011., 2012. i 2013. godinu, navodi se u priopćenju.

 
 
        Priopćenje vijeća roditelja osnovne škole „IGK“Livno

 Ovim  putem želimo obavijestiti roditelje OŠ „Ivan Goran Kovačić“Livno o postignućima rada Vijeća roditelja u prošloj školskoj godini, a koja će se primijeniti i na tekuću.

1.                          Ove školske godine (2014./2015.) nastavit će se pomoć asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama kojima se u Rješenju komisije za kategorizaciju isti traže.

2.                          Pri odobravanju odnosno odabiru udžbenika preporuka je da se koriste isti kao prošle školske  godine.

3.                          Osigurani su besplatni udžbenici za prvi razred osnovne škole, kao i za djecu iz socijalno ugroženih obitelji od drugog do četvrtog razreda.

4.                          Od ove školske godine pri upisima u srednje škole uvedena je mogućnost prijave u dvije srednje škole, te predaja ovjerenih fotokopija dokumenata, što proteklih godina nije bio slučaj.

 

           Ovim putem zahvaljujemo Ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa g. Petru Galiću na izvrsnoj suradnji s ovim Vijećem. Naime, g. Galić je pri svakom problemu pred kojim smo se našli bio na raspolaganju te smo u suradnji s njim riješili većinu tih problema. Nadamo se nastavku dobre suradnje Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i Vijeća roditelja OŠ „Ivan Goran Kovačić“Livno.

 

Nažalost, za ovu školsku godinu još uvijek je samo djelomično riješen problem preopterećene satnice djece u višim razredima. Daljnjom suradnjom  nadamo se realizaciji izborne nastave, čime bi se i problem satnice  riješio.

                                                                    Vijeće roditelja OŠ „Ivan Goran Kovačić“Livno